Tartine de vara cu vinete prajite

May 17, 2012

tartina-de-vara-cu-vinete-prajite1

Tartina asta este mult mai buna decat te-ai astepta si o recomand cu mare drag oricui. Are o felie de vanata, o felie de rosie, salata, putina ceapa taiata subtire si maioneza* pe amandoua feliile. Vanata se taie in felii subtiri cam de 5mm si se unge cu un penson cu ulei de masline amestecat cu sare si rozmarin si se prajeste pe ambele parti.

Este tare buna ( da, am mai zis asta :P ), rapid de facut si potrivita pentru vara si picnicuri. In plus vinetele prajite se pot pastra la frigider si atunci dureaza chiar 1 minut pregatitul unei gustari de genul asta.

sandwich-de-vara-cu-legume-proaspete-vinete-copy

*Maioneza vegana. Merita mai ales la noi pentru ca se gasesc maioneze de post asa bune (preferata mea e cea de la univer, eventual si cu usturoi, dar eu nu o gasesc asa usor).

Comentarii

    1. ilinca

      Paine care sa imi placa mie gasesc la Kaufland sau Lidl, dar la ora potrivita (pana seara se termina, de obicei). Au cateba paini din faina integrala si cu multe seminte, care ma dau pe spate. Mai este si o ciabatta, si simpla si cu masline, la Lidl si e destul de buna.

      Si Kaufland si Lidl au si painici congelate, pe care la coci 5 minute acasa. Chiar si cele albe si super simple sunt incredibil de bune, coapte proaspat asa. Nu se gasesc tot timpul, trebuie sa perseverezi si sa identifici locul unde le tin.

      Un cuplu din Iasi coace paine cu maia si combinatii foarte interesante de faina, seminte si ierburi. Painea e cam 9-10 lei pentru una destul de mare. Grupul de facebook e “Paine cu maia si alte minuni” https://www.facebook.com/groups/1425769424346980/ .

      Nu stiu insa de ce ai vrea paine fara enzime, pentru ca nu sunt deloc o prostie. Sunt o parte extrem de importanta din organismul nostru si ajuta metabolismul sa functioneze sanatos. Catalizeaza reactiile chimice din organism, te ajuta sa digeri mancarea. Majoritatea legumelor si semintelor contin enzime oricum si asta e un lucru bun.

        Reply
    2. Zavate Maria

      Deci eu am trăit cu impresia că enzimele sunt o problemă, întrucât pâinea de la mama ei de-acasă e făcută simplu cu făină, apă, drojdie și sare, așa că în capul meu am asociat orice chestie în plus cu ceva rău. Cam asta se întâmplă când nu te informezi cum trebuie. Îți spun sincer că stăteam și câte 10 minute la raftul de pâine încercând să găsesc una fără enzime :)) Problema nu erau numai enzimele ci și E-uri și conservanți. Apăi bine că mi-ai zis. Tocmai mi-ai făcut viața mai ușoară și căutările de pâine mai rapide.

        Reply
      • Pingback: le Sandvich cu vânătă

      Leave a Reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>