Sarmale vegane: 3 retete

December 18, 2015

sarmale vegane cu ciuperci, soia sau hrisca si nuci

Sarmalele sunt in sfarsit o mancare care nu are nevoie de introduceri. Eu va propun 3 retete: hrisca si nuca, soia sau ciuperci. Cea cu hrisca are compozitia mai legata si, daca tocati si nu macinati nucile, se vor simti un pic mai tari, doar putin, caci se moaie si ele. Cele cu ciuperci au fost apreciate de toata lumea si cele cu soia sunt preferatele mele personal. Soia nu e ras-fiarta si se simte textura destul de fain. Si acestea au compozitia destul de inchegata, probabil in parte datorita drojdiei nutritive.

In poze, sosul bej este din caju, cu usturoi, sare si otet balsamic. Cel alb este smantana de soia din comert (in Iasi se gaseste la Auchan). Sarmalele mele sunt rulate in frunze de varza si sosul pentru fiert are apa, pasta de tomate, sare, piper si marar.

sarmale vegane

Umplutura de sarmale - reteta de baza
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 g orez cu bob rotund
  2. 250 g ceapa
  3. 1 plic condimente pentru sarmale
  4. sare
  5. ulei
  6. 40 g patrunjel
Instructions
  1. Orezul se prajeste putin in ulei, pana se schimba mirosul si devine mai alb. Se adauga apa si sare si se fierbe 2 minute mai putin decat indicat pe pachet. Se inchide focul si se lasa acoperit cu capac, cel putin 10 minute.
  2. Ceapa se taie marunt si se caleste.
  3. Patrunjelul se taie marunt si se amesteca cu orezul si restul ingredientelor.
Notes
  1. Cantitate suficienta pentru o oala mare de sarmale.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
reteta sarmale vegane 3 feluri

Sarmale vegane cu hrisca si nuci
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 portie de orez ca in reteta de baza
  2. 120 g hrisca
  3. 150 g nuca macinata sau tocata marunt
  4. 3 lg. drojdie nutritiva
  5. 300 g. morcov
Instructions
  1. Morcovul se da prin razatoarea mica si se caleste putin.
  2. Hrisca se fierbe in apa cu sare, fara sa amestecati, ca sa nu se dezintegreze boabele.
  3. Nuca se prajeste, amestecand, pana isi schimba mirosul si bucatele rumenite sunt vizibile in toata masa.
  4. Se amesteca toate ingredientele, se portiveste la gust de sare.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
sarmale vegane cu ciuperci

Sarmale vegane cu ciuperci
Write a review
Print
Ingredients
  1. 750 g ciuperci amestecate
  2. 1 portie de orez ca in reteta de baza
Instructions
  1. Ciupercile se taie marunt, cam 0.5-0.7 mm. Se prajesc in 2 tigai, cu sare si ulei.
  2. Se amesteca ciupercile si orezul si se potriveste la gust de sare.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
sarmale vegane craciun vegan sarbatori vegane

Sarmale vegane cu soia
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 portie de orez ca in reteta de baza
  2. 150 g soia granulata
  3. sos de soia
  4. 6 lg. drojdie nutritiva
  5. 300 g morcov
Instructions
  1. Morcovul se da prin razatoare si se prajeste putin.
  2. Granulele de soia se fierbe in apa cu sos de soia. Sosul de soia variaza foarte tare la gust, asa ca nu pot spune o cantiate exacta, dar apa trebuie sa fie sarata. Granulele se adauga cand apa fierbe deja. Se inchide focul dupa 10 secunde de clocotit.
  3. Se amesteca toate ingredientele si se potriveste la gust de sare.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>