Palak paneer e un curry de spanac cu cubulete de branza idiana (paneer), in locul carora eu am folosit tofu simplu in saramura, usor desarat.
Este mediu de aromat si nu e iute deloc. Miroase a condimente indiene, ceapa si usturoi prajite, are gust dulceag de spanac, cu bucatele usor sarate de tofu, imbibate in condimente. Eu recomand sa il mancati cu muraturi sau salata.
![](http://laminesubnuc.ro/wp-content/uploads/2016/04/2016-Apr-8067.jpg)
Panak tofu vegan (mancarica indiana de spanac)
2016-07-08 13:40:51
![](http://laminesubnuc.ro/wp-content/uploads/2016/04/2016-Apr-8067.jpg)
Serves 2
Ingredients
- 130 g ceapa
- 10 g usturoi
- 1/2 lgt. garam masala
- 1/2 lgt. seminte intregi de chimion
- 200 g. spanac
- 2 frunze de dafin
- 1/2 cutie de tofu simplu in saramura
+
- 4 lg. lapte de cocos
- 1/2-1 lgt. zeama de lamaie
- sare
+
- 2 portii orez fiert, preferabil basmati
Instructions
- Spanacul se opareste si se scoate intr-o farfurie rece, in strat subtire, ca sa nu se decoloreze.
- Se prajeste ceapa tocata cu usturoi, dafin, garam masala si chimion. Cand incepe sa se rumeneasca ceapa se adauga cubulete de tofu scurs. Se amesteca din cand in cand.
- Se paseaza spanacul la blender si se adauga peste tofu. Se adauga sare dupa gust. Se lasa cateva minute, cu capac, la foc mic.
- Se amesteca laptele de cocos cu sare si zeama de lamaie dupa gust.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/