Palak tofu – curry indian de spanac

July 19, 2016

palak paneer vegan

Palak paneer e un curry de spanac cu cubulete de branza idiana (paneer), in locul carora eu am folosit tofu simplu in saramura, usor desarat. 

Este mediu de aromat si nu e iute deloc. Miroase a condimente indiene, ceapa si usturoi prajite, are gust dulceag de spanac, cu bucatele usor sarate de tofu, imbibate in condimente. Eu recomand sa il mancati cu muraturi sau salata.

vegan palak tofu-paneer 

Panak tofu vegan (mancarica indiana de spanac)
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 130 g ceapa
  2. 10 g usturoi
  3. 1/2 lgt. garam masala
  4. 1/2 lgt. seminte intregi de chimion
  5. 200 g. spanac
  6. 2 frunze de dafin
  7. 1/2 cutie de tofu simplu in saramura
+
  1. 4 lg. lapte de cocos
  2. 1/2-1 lgt. zeama de lamaie
  3. sare
+
  1. 2 portii orez fiert, preferabil basmati
Instructions
  1. Spanacul se opareste si se scoate intr-o farfurie rece, in strat subtire, ca sa nu se decoloreze.
  2. Se prajeste ceapa tocata cu usturoi, dafin, garam masala si chimion. Cand incepe sa se rumeneasca ceapa se adauga cubulete de tofu scurs. Se amesteca din cand in cand.
  3. Se paseaza spanacul la blender si se adauga peste tofu. Se adauga sare dupa gust. Se lasa cateva minute, cu capac, la foc mic.
  4. Se amesteca laptele de cocos cu sare si zeama de lamaie dupa gust.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>