Gazpacho andaluz – supa rece de rosii (vegan)

September 3, 2016

2016 Adela Adrien Sibiu -0907

Gazpacho este o supa crema din sudul Spaniei, facuta din legume proaspete blenduite pana ajung supa. Se serveste rece si e o mancare ideala de vara, usor si rapid de facut, racoritor de mancat. De fapt cred ca e in top 3 mancaruri cu cel mai bun raport efort – gust. In unele variante are si ardei inauntru, dar eu am incetat sa il pun pentru ca blenderul meu lasa mini bucatele de ardei + coaja care fac supa mai putin cremoasa. 

2016 August -0819

Gazpacho andaluz
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1,5 kg, rosii
  2. 40 frunze de busuioc
  3. 4 c. usturoi
  4. 40 g ulei de masline
  5. 1 lgt. otet balsamic
  6. 1 1/2 lgt. sare
  7. 50 g miez de paine alba
Instructions
  1. Rosiile se spala si se lasa 1-3 minute intro oala cu apa clocotind, pana se poate desprinde usor cojita. Cel mai simplu e sa vedeti cand se crapa cojita si sa le scoateti imediat.
  2. Se curata rosiile de cojita si de partea mai tare de la codita.
  3. Se pun rosiile, usturoiul, busuiocul si sarea intr-un blender. Se amesteca pana devin o crema fina. Se adauga celelalte ingrediente si apa cat sau daca mai e nevoie, probabil maxim un pahar.
  4. Se pune la frigider si serveste rece, cu crutoane si uneori cubulete de rosii sau castraveti pe deasupra.
Notes
  1. Miezul de paine ajuta la textura si putin la gust. Pe de o parte face supa mai cremoasa, mai legata si pe de alta ajuta sa o stabilizeze, ca sa nu se separe apa.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
 supa vgana de rosii la rece gazpacho andaluz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>