Tofu simplu (fara saramura) de la Inedit a ajuns in sfarsit si in Iasi, un eveniment pe care il asteptam cu mult interes. Primul lucru pe care l-am incercat au fost papanasii. Incercasem diverse variante de-a lungul timpului, inclusiv cu alte feluri de tofu, dar niciodata cu succes. Tofu Inedit se pare ca e exact ce imi lipsea si de 2 zile mancam cei mai multumitori papanasi. Mie mi se par super asemanatori cu papanasii moldovenesti facuti de casa, sau cel putin de mama mea. Nu sunt papanasi ca cei din restaurante, pufosi si mai apropiati de gogoasa.
- 1/2 cutie de tofu simplu Inedit (fara saramura)
- 2 lg. zahar pudra
- 2,5 lg. faina integrala
- 1-2 lgt. zeama de lamaie
- vanilie
- Faina, ulei
- +
- iarut vegan sau lapte de cocos, eventual cu zahar sau zeama de lamaie adaugata
- Se scurge si se clateste tofu. Se sfarama cu mana intrun castronel si se adauga zaharul, cateva picaturi de vanilie si lamaie dupa gust. Se amesteca bine.
- Se adauga faina integrala si se amesteca. Compozitia trebuie sa se tina cat sa se poata forma papanasii.
- Se ia cate o lingurita cu varf de compozitie, se da prin faina si se prajeste in ulei pana devin aurii pe ambele parti.
- Se servesc calzi, cu iaurt vegetal sau alta crema usor acrisoara.
Mersi, Adela Spulber pentru cel mai frumos suport de pahar :x.