Supa rece de castraveti

September 25, 2015

supa vegana de castraveti cu caju supa de vara

Supa de castraveti e inrudita cu ajoblanco, fiind o supa cremoasa, racoroasa, hranitoare, cu o tenta de usturoi. Mie imi place si simpla, iar vara la 40ºC nu as praji cartofii nici in ruptul capului, dar daca vremea va permite, eu zic ca e mult mai faina cu ei. 

Supa de castraveti (vegan)
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
  1. 350 g castraveti
  2. 70 g caju
  3. 1 catel de usturoi
  4. 1,5 - 2 lg. zeama de lamaie
  5. 3/4 - 1 lgt. sare
  6. 200 g cartofi noi mici
  7. ulei pentru prajit
  8. 1 lgt. oregano
Instructions
  1. Cartofii se spala si se taie felii subtiri. Se pun la prajit cu un pic de sare.
  2. Castravetii se curata si se taie in felii de 2cm. sau cat considerati necesar ca sa se poata mixa usor la blender. Se adauga sarea, usturoiul si caju-ul si se amesteca la blender pana devine o crema subtire, adaugand treptat apa, dupa cum e nevoie si cat vreti sa fie de subtire supa. Eu am adaugat cam o cana.
  3. Se serveste cu cartofi prajiti si cateva fire de oregano.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
 supa rece vegana de castraveti

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>