Prajitura simpla de mai

May 23, 2014

IMG_4577-2

Asta e o prajitura super simpla cu flori si fructe. In maxim 10 minute e gata de pus la cuptor, are putin zahar si deloc margarina drept care eu o consider si sanatoasa, pentru o prajitura coapta. In plus pare sa iasa bine de fiecare data, fara nici un moft. Foolproof cum spun englezii.

prajitura cu flori de mai prajitur vegana

Din cate prajituri cunosc eu, asta are cel mai bun raport munca (a celui care o pregateste) / apreciere (a celor care o vad si mananca) .

IMG_4535

Prajitura simpla cu flori si fructe
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Prep Time
10 min
Ingredients
  1. 280 g faina
  2. 1/2 lgt. bicarbonat
  3. 1 pachetel praf de copt
  4. 120 g zahar
  5. 1 cana flori amestecate*
  6. +
  7. 160 g ulei
  8. 175 g lapte de soia (preferabil cu aroma de vanilie)
  9. esenta de vanilie
  10. 1 banana
Pentru ornat
  1. 2 paharele de iaurt vegetal
  2. 1/2 lamaie
  3. 2 pliculete zahar vanilat
  4. flori de soc si iasomie
  5. capsuni
Instructions
  1. Cuptorul se incalzeste la 200 grade C.
  2. Se amesteca bine ingredientele uscate ca sa fiti siguri ca praful de copt e impartit uniform. Se adauga si florile/petalele, apoi ingredientele lichide si banana facuta piure (toate la un loc). Se amesteca numai cat sa se omogenizeze, nu foarte mult.
  3. Se unge o tava mica (22 cm) cu margarina/ulei, se presara faina si se toarna compozitia. Se pune la copt si se scade temparatura la 180 grade si se coace aproximativ 30 minute.
  4. Se amesteca iaurtul cu zaharul si zeama de lamaie si se intinde peste prajitura inainte de a o servi. Se presara capsunile si apoi florile.
Notes
  1. *Florile puse de mine au fost salcam si petale de iasomie. Nu prea ma dau in vant dupa mirosul de soc, dar abia astept sa apara trandafiri de dulceata in scopul unei prajituri :D.
La mine sub nuc http://laminesubnuc.ro/
IMG_4549

1 comentariu

  1. Maria

    Felicitari!!! Esti o reala sursa de inspiratie! De ce nu m-oi fi gandit de una singura sa pun flori pe mancare!? Hmmm… Bine ca te-am descoperit! Fotografiile tale sunt de vis! Retetele… acum le testez! Bravo!

      Reply

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>