Nu ii zic parjoala pentru ca mi se pare ca se potriveste perfect in ceea ce inteleg eu prin contextul de burger, adica sandwich cu salata, ceapa, rosii, castraveti murati, ketchup si poate maioneza sau alt sos (e.g. hummus de sfecla).
Are avantajul, demn de a fi mentionat, ca se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider (adica masa e gata in 5 min!!) si presupun ca si la congelator.
Fasolea este foarte populara, prin cartile mele, ca ingredient de baza pentru tot soiul de parjoale vegane. Pentru ca pe langa textura potrivita (pe care o au si cartofii de ex) , fasolea maro/rosie le da o culoare asemanatoare cu cele din carne (pentru cei pe care ii intereseaza asa ceva, pe mine nu prea :P).
Reteta e f simpla, fara smecherii – se amesteca intr-un blender toate ingredientele in afara de ceapa, care se caleste inainte, si fulgii de ovaz care se adauga la sfarsit. Aluatul va iesi suficient de tare ca sa se poate forma burgerii cu mainile ude (cam dintr-o lingura de compozitie). Pentru 4 persoane: 300 g fasole (fiarta), 130g faina de naut, 4lg fulgi de ovaz, 1/2 legatura patrunjel, 1/2lgt chimion, sare, piper si ulei pentru calit ceapa si prajit. Se prajesc 4-5min si se scot pe servetele de hartie.
Timp: 15 min + timp pentru prajit.
Pingback: Chiftica de fasole