Burger vegan a la BurgerKing

April 1, 2012

Stiati ca BurgerKing si McDonald’s au si burgeri vegetarieni in tari civilizate, ca Germania sau Austria, dar nu si Franta sau alte tari latine cu pretentii de tara serioasa? Nu ca m-ar pasiona pe mine fast-food-ul de genul asta, dar mi se pare un mare pas ianinte sa ai alta optiune in afara de cartofi prajiti, daca nu vrei sa mananci carne. Veggieburger-ul de la BK, este mult mai fain decat ala de la Mc, in parte datorita invelisului crocant (ca in poza de dedesubt :D). Ca sa impacam capra si varza, adica pofta de burgerii lor si constiinta care zice ca nu-i bine, am facut varianta mea de casa, mai sanatoasa, sper eu, si dupa gustul meu categoric mai buna.

burger-king-like-vegan-burger_small copy

Am sa va zic ingredientele, dar cantitatile exacte nu le am. Am amestecat cartofi pure cu ceapa si ardei taiati bucatele mici si caliti putin cu sare si zahar, boabe de porumb, faina de naut si condimente – chili, piper, chimion(macinat) si sare.

Secretul este aici datul prin fulgi de porumb sfaramati pentru a obtine invelisul ala crocant si fain.

Ca si la burgerul de fasole, are avantajul ca se pastreaza bine la frigider si pentru cateva zile masa poate fi gata in 5 min. Daca vreti sa fie de post, puteti sa mai folositi, pe langa ketchup, si humus (cu sfecla, ca in poza, e perfect) sau sos de leurda.

Comentarii

  1. Pingback: Top 10+ site-uri vegane | Ultrafood Blog

  2. Pingback: Burgerul chiftică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>