Couscous marocan cu vinete

March 27, 2012

Oh, please try it! Vinetele prajite si asa aromate vin pur si simplu perfect cu restul verdeturilor proaspete si couscous-ul usor. In plus este foarte buna si rece, asa ca poate fi pregatita cu 1-2 zile inainte (ceea ce e o calitate mare, cand ai de facut mancare pentru multa lume :) ).

couscous-marocan-cu-vinete-prajite1

Pentru 4 persoane si dureaza aprox. 30 min.

1 vanata se taie in felii subtiri de 1/2 cm si apoi in sferturi si se prajesc la foc mijlociu cam 20 min, pana se fac aurii, cu 1 1/2 lgt usturoi praf, 1/4 lgt scortisoara, 1 lgt boia, 2lgt chimion macinat , 1/2lgt sare. Intre timp se lasa la muiat, cu apa fierbinte, 200g couscous instant si 1 ceapa mare, taiata pestisori se caleste cu 1 lgt de zahar. Couscous-ul se afaneaza dupa 10 minute cu o furculita si se prajeste 2-3 minute in unt/margarina/ulei. Se taie coditele de la 1 legatura de ceapa verde, cateva frunze de salvie si cateva crengute de cimbru si se amesteca toate la un loc.

couscous-marocan-cu-vinete

In cartea mea si de altfel mai in stilul tabouleh, in loc de ceapa verde, cimbru si salvie se pune o legatura de patrunjel dar eu nu ma dau in vant dupa el, asa ca am facut o varianta mai pe gustul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>