Tarta sarata vegana si de iarna

February 23, 2013

Tarta asta trebuie servită caldă și cred că nimeni nu va fi dezamăgit.salata-de-iarna-sfecla-telina-para-tarta-sarata-vegana

Tarta este cu ceapă semi-călită și cașcaval vegetal (care chiar este vegan!) peste aluat foietaj din oraș. Simplu ca “bună ziua” :D.

tarta-vegana-cu-ceapa-si-aluat-foetaj-de-post

Pe deasupra este o salată la fel de bună (și sănătoasă!!) pe tartă sau de sine stătătoare: sfeclă (crudă), țelină și morcov date prin răzătoarea mică + pară dată prin răzătoarea mare. Ulei, sare sau oțet sunt la latitudinea voastră.

tarta-sarata-vegana-salata-de-sfecla-si-telina

Cașcavalul este Viofast cu roșii și busuioc de la Viotrost* și din cauza roșiilor are culoarea asta morcovie în poze. Este într-adevăr vegan / vegetal / de post , spre deosebire de majoritatea celor pe care le găseam în postul Crăciunului (acum au dispărut misterios) și aveau caseină sau chiar gelatină!! Crud este aproape imposibil de mâncat, dar topit chiar e OK. Sigur, tot nu este cașcaval, dar eu nu mă pot plânge de gust.

*Viotrost face și “cașcaval” cu caseină pe care unele magazine îl pun tot la produsele vegetale. Trebuie să scrie pe el “fără produse lactate”.

tarta-sarata-vegana-de-post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>