O tarta tomnateca-iernateca, care poate fi servita si calda si rece. Aromele se amesteca perfect, rozmarinul se simte destul de bine si ii da parca o aroma festiva. Mie imi place foarte tare cum se amesteca gusturile si texturele: tofu e mai sarat decat restul compozitiei si bostanul mai dulce, fiind bucatele destul de mari se simt si gusturile si texturile in parte. Tarta asta a fost dragoste la prima imbucatura, si pentru D. si pentru mine.
Combinatia de bostan si ciuperci, cu salvie sau rozmarin e printre preferatele mele, s-ar putea sa stiti de la pilaful cu bostan, tartinele cu bostan si ciuperci sau pastele cu bostan si ciuperci. Daca tot suntem la capitolul bostan, ati incercat sosul de bostan cu mustar?
- 300 g ceapa
- 150 g ciuperci champignon maro
- 100 g ciuperci pleurotus
- 300 g bostan
- 6 lg. ulei
- 4 catei de usturoi
- 3 crengute de roxmarin de aprox 10cm.
- 150 g tofu un saramura
- 2 lg. faina integrala
- 3 lg. faina de naut
- 1 lg. lapte de soia
- sare
- 200 g faina
- 75 g apa
- 75 g ulei
- 1/4 lgt. sare
- Se incalzeste cuptorul la 180ºC.
- Bostanul se taie cubulete de 1cm., se amesteca cu 2 lg. ulei si se coace la cuptor pana se moaise sau se prajeste pe aragaz, la foc mijlociu si cu capac.
- Intr-o tigaie mare se prajeste ceapa taiata pestisori cu usturoiul taiat in bucati mari (ca sa nu se arda urose). Odata ce si-au schimbat mirosul se adauga ciupercile pleurosut taiate felii de <1cm. si cele champignong sferturi sau cubulete de < 2. cm. Se prajesc la foc mare si fara capac, amestecand dupa cum e necesar.
- Jumatate de tofu se sfarma cu o furculita si jumatate se taie in cubulete mici.
- Se amesteca legumele gatite, cu tofu, faina, laptele si acele de la 2 crengute de rozmarin.
- Se intinde aluatul, se aseaza umplutura si se presara restul acelor de rozmarin peste tarta.
- Se serveste calda sau rece. Mie imi place un pic mai tare rece.
Foarte buna tarta, merci de reteta Ilinca! Numai buna acum, cand bostanul e in sezon. Nu aveam tofu afumat si am folosit tofu cu ardei. A fost foarte buna, dar sigur iese f bine si cu cel afumat.